Dagje Uit naar het openlucht museum

Ons jaarlijkse uitje, deze keer naar het openluchtmuseum Arnhem, was weer een groot succes, wat hebben we geboft met het weer, op één klein buitje na was het heel de dag droog en vrij zonnig.

Aangekomen bij het museum werd er koffie en thee aangeboden met een heerlijk stuk appeltaart en een schaaltje slagroom, mmm, smullen. Na de koffie zijn we in kleine groepjes het park ingegaan. In dit park zijn vele molens, oude winkeltjes, een bakkerijtje, speelplaatsen uit het oude verleden nagebouwd. Onze leden van klein tot groot, en de vrijwilligers, konden zien en ook beleven hoe het er vroeger aan toe ging.

Leuk was het om taken van vroeger te doen. De was met een knijper uit het hete sop halen en door de wringer draaien e.d. was toen zwaar werk, maar nu erg leuk om te doen. Ook de zware fietsen en skelters waren in trek, van jong tot oud wilden erop rijden, sommige lukte dat prima, andere moesten vastgehouden worden. Het was interessant om te zien hoe er van suikerbieten (die op een kar lagen) suiker werd gemaakt.

Om half twee gingen we lunchen, heerlijke broodjes met ham, kaas en natuurlijk mocht de kroket niet ontbreken.

En dan was er nog anderhalf uur om door het park te gaan. Er reden oude trams (die vroeger echt in gebruik waren) om je van het ene plekje naar het andere te brengen, in de remise kon je zelfs de onderkant van een tram bekijken, moesten ze allemaal zien natuurlijk, trap af en trap op.

Om half vier verzamelden alle groepjes zich vlak bij de uitgang, daar was ook een winkel, daar moesten we even naar binnen om wat leuks kopen voor thuis.

Met z’n allen liepen we weer naar de bus voor de thuisreis. Om kwart over vijf kwamen we aan bij Paviljoen Struis aan het water te Slikkerveer. Op de verdieping, met uitzicht op de maas, werd er na een lekker drankje een drie gangen diner geserveerd, bestaande uit een kop tomatensoep, Penne Bolognaise met crumble, en een heerlijk ijsje met slagroom en snoepjes. Het was er erg gezellig, en de dag veel te snel alweer voorbij.

Vanaf half acht reden de taxi’s af en aan om onze leden op te halen, ook vrijwilligers die deze dag op voortreffelijke wijze mogelijk hebben gemaakt keerden huiswaarts.

Zo kwam er weer een eind aan een feestelijke dag.

Organisatie en vrijwilligers, weer hartstikke bedankt voor de leuke dag, en hopelijk weer tot volgend jaar.