3
20230930 163846
4

Dagje Uit naar Archeon, een trip naar onze verre geschiedenis

Zaterdag 30 september was het jaaruitje voor leden en vrijwilligers. Van de Paradijshoeve ging de groep van bijna 50 personen per bus naar Archeon in Alphen a/d Rijn voor een dag vol belevenissen.

Bij binnen komst stond de koffie met appelgebak al klaar. Met leuke medewerkers van het Archeon werd een indeling van 3 groepjes gemaakt zodat iedereen de activiteiten, vertellingen en belevenissen goed kon zien en volgen. Leden stelden allerlei vragen en bezochten de geschiedenis van de Middeleeuwen, de prehistorie en de Romeinse tijd. Boogschieten, armbandjes maken en bootje varen.

Tussendoor een prima lunch en weer snel naar buiten om van alles te zien bij een offerfeest en aan het einde van de middag een heel leuke gladiatoren strijd. Het weer was ook heerlijk en dan mag een ijsje niet ontbreken. Voor het vertrek nog even langs de souvenirwinkel en een groepsfoto hoort er natuurlijk bij. Allemaal met blije gezichten.

Terug bij de paradijshoeve in Ridderkerk werd er genoten van een uitgebreid en vooral lekker diner buffet. Na vele tevreden gezichten en bedankjes ging ieder huiswaarts.

Alle leden en vrijwilligers bedankt voor jullie aanwezigheid en inzet. Het was een fijne dag en graag tot volgende keer.

En nu snel naar de foto’s.