Duiken bij Anyam

Echt duiken bij Anyam

Maandagavond 28 november was een zeer speciale avond voor een deel van de leden van de Ridderkerkse vereniging ANYAM. ANYAM biedt allerlei sportieve en recreatieve activiteiten aan voor mensen met een verstandelijke beperking, en vandaag konden de leden echt duiken met een duikuitrusting.

Kijk hier voor een film impressie

Deze avond waren er in totaal 14 professionele duikers met hun complete duikuitrusting van duikvereniging Stichting Making Bubbels aanwezig om de deelnemende leden van ANYAM de duik techniek eigen te maken.

Onder leiding van duikinstructeur Erik van den Broek gingen de duikers en de ANYAM leden te water om in het ondiepe gedeelte van het zwembad voor het eerst kennis te maken met de duikuitrusting samen met de persoonlijk begeleider van de duikvereniging. Wie de techniek van het ademhalen onderwater vanuit de zuurstoffles onder de knie had mocht samen met zijn persoonlijk begeleider het "diepe" bad in om daar voor het echte werk te gaan. Charlotte van Balen was al na 10 minuten zo goed bezig dat zij als eerste met de begeleider van Bubbels naar het diepe bad mocht.

Een goed kwartier later zwommen er in totaal 11 leden samen met 14 duikbegeleiders over de bodem van het diepe bad in de Fakkel. Een ware prestatie door de doelgroep. Vanaf de tribune zagen veel meegekomen ouders, begeleiders en overige fans de ANYAM leden met hun begeleider communiceren onder water in de geleerde duik-tekens.

Iedereen die deelnam was enthousiast en de geleerde vaardigheden voor deze toch moeilijke techniek kwam bij de doelgroep al snel onder controle. De begeleiders waren ook spontaan verrast hoe snel de doelgroep de vaardigheden oppikte, en complimenteerde de groep deelnemers voor hun wil om dit te leren en de top prestatie die geleverd werd.

Na ruim een uur “onderwater” te hebben gezwommen met duikuitrusting kwam iedereen weer op het droge en ontvingen uit handen van de inmiddels gearriveerde zwarte pieten de 11 geslaagde ANYAM leden namens Stichting Making Bubbels een echt duikdiploma.

ANYAM is dankbaar dat deze groep enthousiaste duikers een onvergetelijke avond hebben willen verzorgen voor de doelgroep verstandelijk beperkten. Zo zie je maar weer eens wat door samenwerken van verenigingen bereikt kan worden. Bubbels heeft één ding wel op haar geweten ... het is niet een eenmalige activiteit geweest voor onze doelgroep, dit gaat zeker een vervolg krijgen!

Contact informatie

ANYAM

Postbus 80
2980 AB Ridderkerk
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
website: www.anyam.nl
KvK nummer 56592949
Bank: Rabobank 1752.94.984

Redactie Website:
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.